На Вінниччині біля річки Рось водокористування обмежили щонайменше на два дні

На Вінниччині біля річки Рось водокористування обмежили щонайменше на два дні

Вживання забрудненої води може призвести до отруєння та алергічних реакцій

Через забруднення інсектицидами річки Рось на Вінниччині у районі аварії обмежили водокористування, заборонили відпочинок на водоймі, а також рибальство.

Про це в ефірі на Громадському повідомив завідувач відділу профілактики неінфекційних захворювань Київського міського лабораторного центру МОЗ України Сергій Тимошенко.

«Ми обмежили водокористування, заборонили купання, відпочинок на воді, рибальство і використання в якості питної води. Але це тимчасово, тому що річка має особливості до розчинення таких забруднювачів, їх акумуляції, а потім видалення», — розповів він.

Тимошенко зазначив, що встановлені обмеження будуть дійсними щонайменше декілька днів. У цей час воду з річки не можна брати навіть для використання у господарстві.

Він також уточнив, що вживання забрудненої води може призвести до отруєння та алергічних реакцій.

За інформацією Білоцерківської РДА Київської області, в результаті ДТП на території Вінницької області 1 тонна інсектициду потрапила до притоки річки Рось.

У поліції не виключають, що автомобіль, що потрапив в аварію в селі Збаржівка та спричинив забруднення водойм, могли умисно підпалити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: