На Вінничині браконьєри сплатять 64 тис. грн за вбивство двох козуль

На Вінничині браконьєри сплатять 64 тис. грн за вбивство двох козуль

Незаконний відстріл тварин

У Літинському районі Вінницької області було затримано порушників, які незаконно добули двох козуль. Тепер вони мають сплатити чималу суму штрафу, а саме 64 тисячі гривень.

Про це інформує прес-служба правління лісового та мисливського господарства Вінницької області, повідомляє «Главком».

Порушників схопили на гарячому під час проведення рейду з охорони державного мисливського фонду бригадою у складі представників державної лісової охорони ДП «Вінницький лісгосп» та громадських інспекторів. Сталася прикра подія в Літинському лісництві, на території мисливських угідь Вінницької гарнізонної організації ТВМР ЗСУ. Учасники рейду, почувши постріли у лісі на межі двох угідь, пішли в тому напрямку. Вони зустріли кількох мисливців, які тягли дві незаконно добуті тварини.

«У порушників вилучено документи, на місці складено протокол у зв’язку порушенням статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (пункт 1 - полювання без належного на те дозволу, пункт 8 - полювання на заборонених для добування тварин територіях)», - розповідає мисливствознавець ДП «Вінницький лісгосп» Сергій Костюк, який брав участь у даному рейді.

Матеріали направлено до суду для про стягнення з порушників штрафу. Кошти за шкоду, заподіяну мисливському господарству, у розмірі 64 тисяч гривень мисливці погодились сплатити у добровільному порядку.

З початку 2018 року посадовими особами, уповноваженими на здійснення охорони мисливських угідь Вінницького ОУЛМГ під час проведення рейдових перевірок з метою охорони державного мисливського фонду та контролю за дотриманням правил полювання було складено 321 протокол. Лише за минулі вихідні було складено 29 протоколів про порушення правил полювання. Більшість порушень – це полювання без відповідних документів, у забороненому для полювання місці та інші.

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства закликає мисливців Вінниччини виконувати Законодавство України про мисливство, дотримуватись правил та термінів полювання й вимагати цього від інших. Не забувати про етику мисливця, оберігати природу, зберігати флору і фауну, боротися з браконьєрами та злісними губителями природи, суворо дотримуватися техніки безпеки на полюванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: