Продана можуть «взяти» за горіхи: у Вінницькій ДФС провели обшуки

Продана можуть «взяти» за горіхи: у Вінницькій ДФС провели обшуки

СБУ провела обшуки у вінницькій ДФС та у наближених до в.о. голови відомства Мирослава Продана людей.

Обшук у керівника регіональної ДФС Руслана Осмоловського був проведений 9 липня.

Причиною обшуків може бути так звана «горіхова справа», коли внаслідок збирання відкатів з підприємців, що займаються цим бізнесом, бюджет недоотримав 305 мільйонів гривень податків.

«У 2016 році «служив» у Вінницькій ДФС такий собі Бурячок. Його робота полягала в збиранні данини з підприємців в тому числі і тих, хто займався горіховим бізнесом. Тільки по горіхах через цю схему недоотримано податків на 305 мільйонів гривень. Справа по Бурячку в суді. Але оскільки документи підписував начальник Вінницької податкової - справу виділено в окреме провадження і вчора був обшук. Поки підозри ще немає», - повідомив співрозмовник.

За його словами, сам Продан ось уже кілька днів перебуває вдома разом зі своєю охороною, ймовірно, чекаючи на кримінальне переслідування.

Водночас, у ДФС запевняють, що Продан знаходиться на роботі, а інформацію про те, що він ховається вдома, розганяють в ЗМІ його недоброзичливці з правоохоронних органів.

Тим часом, видання ZN.UA з посиланням на високопоставлене джерело в уряді пише, що з ініціативи управління з боротьби з корупцією СБУ під процесуальним керівництвом ГПУ, 10 липня було проведено ряд обшуків у вінницькій ДФС.

В ході обшуків затримано голову вінницької ДФС Руслана Осмоловського, який на даний момент доставлений до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Видання нагадує, що Осмоловський був першим заступником вінницької ДФС в період, коли її очолював Мирослав Продан.

«Затримано Осмоловського по справі, відкритій в 2016 році по подіях 2015 року. Можливо, справа пов'язана зі збором і експортом волоських горіхів. Але чиї це горіхи - Руслана Осмоловського, Мирослава Продана або Ігоря Кононенка, - доведеться об'єктивно розбиратися», - повідомляє джерело.

Як повідомляє те ж джерело, сьогодні також були проведені обшуки у водіїв Продана. У СБУ стверджують, що у них є аудіо- та відеозаписи, які свідчать про те, що Продан приступив межу закону.

«Тому в уряді з 80% вірогідністю очікують, що управління по боротьбі з корупцією СБУ під керівництвом Павла Демчини зробить кроки безпосередньо проти в.о. глави ДФС», - пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: