Стало відомо про секретну роботу Amazon над домашнім роботом

Стало відомо про секретну роботу Amazon над домашнім роботом

Випробування в будинках клієнтів заплановані, попередньо, на 2019 рік

Інженери Amazon працюють над створенням роботів для будинку. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Надсекретним проектом під кодовим ім'ям Vesta (в честь богині, покровительки сімейного вогнища і жертовного вогню в Стародавньому Римі) керує Грегг Зер, засновник лабораторії Lab126 Amazon в Саннівейлі, штат Каліфорнія.

«Дочка» Amazon Lab126 розробляла програмну платформу для Kindle. Дослідницький центр працює і над іншими проектами технологічного гіганта: над розумною колонкою Amazon Echo, телевізійною приставкою Fire TV, планшетами Fire і Fire Phone. За даними агентства, компанія розраховує розпочати тестування цих пристроїв вже в 2018 р.

Проект Vesta існує вже кілька років, проте в цьому році Amazon почала активно розширювати його команду, пише Bloomberg. На сайті Lab126 опубліковані десятки вакансій - компанія шукає переважно інженерів-робототехніків. Amazon розраховує почати тестування цих роботів в будинках своїх співробітників до кінця року. Випробування в будинках клієнтів заплановані, попередньо, на 2019 рік.

Які завдання візьмуть на себе домашні роботи, поки невідомо. Опитані агентством джерела вважають, що робот Vesta міг би стати свого роду мобільним голосовим помічником Alexa, супроводжуючим клієнтів у тих частинах будинку, де у них немає колонок Echo. Прототипи роботів отримають камери і системи комп'ютерного зору, які дозволять їм автономно пересуватися по будинку. Як вказує Bloomberg, роботою в цій області керує колишній виконавчий директор Apple Макс Пелі.

Журналісти покладають великі надії на нове захоплення засновника Amazon Джеффа Безоса. Агентство нагадує, що 10 років тому Amazon вперше представила Kindle, зумівши прищепити користувачам любов до читання на цифрових пристроях. Чотири роки тому компанія Безоса представила розумну колонку Amazon Echo з помічником Alexa, змусивши мільйони людей говорити з комп'ютером.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: