У США почали тестувати електричний фургон для доставки пошти

У США почали тестувати електричний фургон для доставки пошти

Фургон Workhorse N-Gen створений з використанням в конструкції кузова вуглеволокна і пластика

Стартап з Огайо (США) Workhorse пропонує вирішити проблему доставки вантажів в межах міста, розробивши і випустивши на вулиці Сан-Франциско електричний фургон Workhorse N-Gen.

Електромобіль оснащений батареєю від Panasonic ємністю 60 кВт*г, яка забезпечує запас ходу на рівні 160 км (100 миль) і підтримує швидкісну зарядку. Розробники Workhorse N-Gen не розкривають потужність електричної установки, але вказують, що модель має повний привід і «кращий у класі» радіус розвороту.

Фургон оснащений вбудованою системою, яка контролює всі робочі параметри для аналізу і подальшої оптимізації, а також системою автономного управління початкового рівня, яка здатна автоматично гальмувати при виникненні перешкоди і дотримуватися смуги руху. В якості опції також буде пропонуватися фірмовий дрон HorseFly, який зможе доставити вантаж в межах «останньої милі».

Фургон з характерним дизайном створений спільно з компанією Ryder System, яка займається кур'єрською доставкою. Перший примірник N-Gen вже передали партнерам на умовах лізингу, при цьому в планах Workhorse значиться постачання до 2000 екземплярів електрофургона до кінця 2018 року. Крім родинної фірми, 50 примірників також замовила найбільша в Америці служба доставки UPS.

Завдяки використанню в конструкції кузова вуглеволокна і пластика, фургон Workhorse N-Gen важить всього 2,5 тонни (5,500 фунтів), при цьому він здатний перевозити вантаж вагою приблизно 1 тонну (2,000 фунтів) в кузові об'ємом 500 кубічних футів. У свою чергу UPS замовила у Workhorse подовжену версію фургона з кузовом об'ємом 1000 кубічних футів і вантажопідйомністю 2,5 тонни (5,000 фунтів), контракт обійшовся компанії в $7 млн.

Нагадаємо, що N-Gen - це вже другий електромобіль компанії після пікапа Workhorse W-15, в стартапі також займаються розробкою дронів і електричних платформ з бензиновим «подовжувачем ходу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: