Армія Німеччини вивчає сценарій краху ЄС у 2040 році

Армія Німеччини вивчає сценарій краху ЄС у 2040 році

Німецькі збройні сили розглянули шість сценаріїв розвитку подій у майбутньому

Німецьке видання Der Spiegel повідомило про те, що Бундесвер розглянув низку сценаріїв щодо того, в яких умовах їм доведеться діяти в майбутньому.

Серед шести сценаріїв, в тому числі, розглядається і можливість посилення протиріч і відцентрових тенденції в ЄС, а також загальне посилення конфліктогенності в світі. Окрім того, як стверджує Der Spiegel, на основі аналізу відповідних сценаріїв будуть розроблені конкретні плани щодо переозброєння, пише інформаційне агентство Reuters.

Один із сценаріїв передбачає те, що дедалі більше країн наслідують приклад Великої Британії і виходять із ЄС, сама ж ідея європейської інтеграції втрачає прихильників. Як наслідок, радикально зміниться саме безпекове середовище, в якому має діяти ФРН. Інші сценарії передбачають сповільнення інтеграції до ЄС країн Центральної та Східної Європи, а також можливість їх повороту на схід.

Також армія ФРН вивчила можливості щодо запровадження у низці країн ЄС системи «державного капіталізму, як в РФ, або припинення глобалізації як процесу.

Деталі дослідження під назвою Strategic Perspective 2040 залишаються засекреченими. Однак, за словами представника Міністерства оборони ФРН, в даному документі були зроблені чіткі і обґрунтовані передбачення. При цьому сценарії не містять прорахованої ймовірності їх виникнення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: