Білий дім спростував висунення Іванки Трамп на пост глави Світового банку

Білий дім спростував висунення Іванки Трамп на пост глави Світового банку
Донька президента США Іванка Трамп

Іванка Трамп допоможе провести вибори нового президента Світового банку

Донька американського президента Дональда Трампа Іванка Трамп не є кандидатом на посаду голови Світового банку.

Про це заявив представник Білого дому, повідомляє The Wall Street Journal.

Водночас вона, з його слів, допоможе міністру фінансів США Стівену Мнучіну та виконуючому обов'язки голови апарату співробітників Білого дому Міку Малвені провести вибори нового президента Світового банку.

Представник адміністрації Трампа додав, що Мнучін і Малвені особисто звернулися до Іванки Трамп із проханням допомогти у проведенні виборів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що дочка президента США Іванка Трамп розглядається як кандидат на пост нового глави Світового банку.

Нинішній глава Світового банку Джим Ен Кім піде у відставку з 1 лютого, незважаючи на те, що термін його повноважень закінчується тільки у 2022 році. За словами самого банкіра, він хотів би повернутися до роботи у приватному секторі економіки.

Серед кандидатів на його посаду називаються Ніккі Гейлі, Іванка Трамп, заступник міністра фінансів США з міжнародних справ Девід Мелпас і глава Агентства США з міжнародного розвитку Марк Грін.

Перший час обов'язки глави Світового банку буде виконувати директор Крісталіна Георгієва. Визначитися з кандидатурою наступного президента планується до середини лютого.

Президентом Світового банку обирається громадянин США, оскільки Штати є найбільшим акціонером банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: