Болгарська поліція розігнала акцію на підтримку полонених українських моряків

Болгарська поліція розігнала акцію на підтримку полонених українських моряків

Учасники акції розмістили біля підніжжя ялинки паперові кораблики з іменами полонених моряків

Фото: Faktor.bg

Активісти махали українськими прапорами і плакатами з вимогою звільнити українських моряків, захоплених у полон в Керченській протоці

Поліція болгарської столиці Софії завадила проведенню проукраїнської акції протесту в неділю, 23 грудня.

Про це повідомляє болгарське видання Faktor.bg.

Протест проходив біля новорічної ялинки, подарованої послом РФ в Болгарії жителям Софії напередодні. Активісти махали українськими прапорами і плакатами з вимогою звільнити українських моряків, захоплених у полон в Керченській протоці, і зупинити агресію Кремля.

Крім того, учасники акції розмістили біля підніжжя ялинки і на ній паперові кораблики з іменами полонених моряків. На ялинку також повісили прапорці України та Болгарії.

За словами поліції, яка прибула на місце протесту, акція була незаконною, оскільки муніципалітет Софії не отримав попередження. Поліцейські зривали прапорці та листівки. Учасники протесту були ідентифіковані поліцією і в даний момент чекають повістки в поліцію.

У протестах брали участь як українці, так і болгари, оскільки, як повідомила голова Асоціації українських організацій в Болгарії Олена Коцева, один з полонених українських моряків має болгарське походження.

Крім того, «подарунок» Росії викликав невдоволення багатьох болгар в соцмережах: ялинку встановили біля церкви, яка була підірвана комуністами під командуванням радянських більшовиків у 1925 році.

Як відомо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та невиправдану атаку 25 листопада на три українські судна біля Керченської протоки, Державний департамент США виділить додаткові $10 млн у якості військової допомоги Україні для зміцнення військово-морських оборонних можливостей України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: