Британська розвідка шкодує, що допомогла Путіну прийти до влади, – The Times

Британська розвідка шкодує, що допомогла Путіну прийти до влади, – The Times
Прем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер та президент Росії Володимир Путін під час опери "Війна і Мир" в Санкт-Петербурзі, 11 березня 2000 року

У МІ6 шкодують про те, що свого часу «закріпили репутацію» Путіна

Колишній глава британської таємної служби розвідки MI6 Річард Дірлав розповів, що у відомстві шкодують про те, що допомогли президенту Росії Володимиру Путіну прийти до влади.

Про це повідомляє британське видання The Times.

Зокрема, сер Річард Дірлав, який був начальником Секретної служби розвідки із 1999 по 2004 рік, розповів, що у 2000 році до нього звернувся офіцер КДБ, який перебував у Лондоні, і попросив організувати візит тодішнього прем’єр-міністра Великої Британії Тоні Блера в Санкт-Петербург на прем’єру опери «Війна і Мир» на запрошення Путіна.

«У нас була довга дискусія в Лондоні, приймати Блеру запрошення чи ні, і ми вирішили, що це унікальне і незвичайне відкриття», – заявив екс-глава MI6.

Він додав, що зараз у відомстві шкодують про те, що «закріпили репутацію» Путіна, однак на той момент відносини із Росією були досить хорошими.

Раніше повідомлялося, що влада Великої Британії планує «закрити» в країні мережу ГРУ — розвідувального відомства Росії.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Також опубліковані фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін підкреслив солідарність України з Великою Британією у справі Скрипалів.

У четвер, 6 вересня, пройшло термінове засідання Ради безпеки ООН, яке було скликане на прохання Великої Британії через нову інформацію у справі отруєння у Солсбері.

Постійний представник РФ при ООН і в Раді безпеки Василь Небензя заявив, що Російська Федерація «ніколи не розробляла, ніколи не виробляла і ніколи не накопичувала запаси «Новачка».

Також ЗМІ оприлюднило відео з підозрюваними в отруєнні Скрипалів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: