Держдеп призначив відповідального за «відновлення демократії» у Венесуелі

Держдеп призначив відповідального за «відновлення демократії» у Венесуелі
Елліотт Абрамс 

Дипломат Елліотт Абрамс поїде з Помпео для участі в Радбезі ООН, а після цього вирушить до Латинської Америки

Державний секретар США Майк Помпео призначив колишнього дипломата Елліотта Абрамса відповідальним за Венесуелу в Держдепартаменті.

Абрамс поїде з Помпео в Нью-Йорк для участі в засіданні Ради Безпеки ООН стосовно ситуації у Венесуелі. Після цього дипломат вирушить до Латинської Америки.

«Елліотт буде важливим придбанням для нашої місії - допомогти венесуельському народу повністю відновити демократію і процвітання у своїй країні», - заявив держсекретар США.

Як відомо, 26 січня планується екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели з участю держсекретаря США Майкла Помпео. 

Нагадаємо, 25 січня США закликали американців негайно виїхати з Венесуели.

Раніше Організація Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) повідомила, що під час протестів у Венесуелі загинуло 26 людей.

Попри оголошення парламентом Венесуели незаконним переобрання Ніколаса Мадуро на другий термін президентства він все одно провів церемонію інавгурації, яка викликала масові хвилювання в країні.

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо, який очолює Національну асамблею (парламент), оголосив себе тимчасовим президентом країни – згідно з Конституцією. Його підтримали тисячі громадян, які вийшли на акції протесту.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів у країні.

Читайте також статтю:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: