Радбез ООН в суботу збереться на засідання через Венесуелу

Радбез ООН в суботу збереться на засідання через Венесуелу
Щодо Венесуели скликають Радбез ООН

На засіданні Ради безпеки ООН хочуть бачити держсекретаря США

Екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели може пройти 26 січня з участю держсекретаря США Майкла Помпео. Про це заявив постпред ПАР Джеррі Мат'їл в четвер, 24 січня, повідомляє «ТАСС». 

«Ми консультуємося, є ідея, щоб провести зустріч у суботу вранці, бо держсекретар США може прибути в ООН в суботу о дев'ятій ранку, щоб обговорити Венесуелу. Щоб відповісти на питання, чи є ситуація в Венесуелі загрозою міжнародному миру і безпеці, нам треба вислухати, що скаже Майкл Помпео», - сказав Мат'їл. 

У той же час, він підкреслив, що ПАР, як і раніше, вважає законним уряд чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро. 

«У суботу ми розглянемо всі точки зору наших колег з різних регіонів і обговоримо, як врегулювати ситуацію. Я думаю, що необхідно обережно діяти в цій ситуації, потрібно закликати сторони сісти за стіл переговорів для обговорення цієї ситуації між ними», - додав дипломат.

Як заявила 24 січня речниця Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко, українська влада підтримує венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу, а отже і діяльність Національної асамблеї.

Раніше стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро і запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

Як відомо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон натомість закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії у країн


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: