Договір про Транстихоокеанське партнерство 11 країн набув чинності

Договір про Транстихоокеанське партнерство 11 країн набув чинності

В січні 2018 року угоду схвалили 11 країн без участі США

На частку Транстихоокеанського партнерства припадає близько 13% світового ВВП

Договір про Транстихоокеанське партнерство (ТТП), у якому беруть участь 11 країн, офіційно набув чинності ввечері в суботу, 29 грудня.

Раніше його ратифікували перші шість держав - Японія, Мексика, Сінгапур, Нова Зеландія, Канада та Австралія, пише «Тасс».

В'єтнам завершив цю процедуру трохи пізніше, і там документ почне діяти з 14 січня наступного року. Ще чотири країни, що входять в об'єднання, - Бруней, Малайзія, Перу і Чилі, - поки не виконали це завдання. Для них документ набуде чинності через 60 днів після ратифікації.

Угода, підписана в березні після виходу США з ТТП, передбачає скасування або істотне зниження мит та інших бар'єрів на шляху руху товарів, капіталів і технологій всередині об'єднання, а також ставить перед собою мету поліпшити умови для інвесторів і підвищити заходи щодо захисту інтелектуальної власності.

На частку ТТП припадає близько 13% світового ВВП. В рамках укладеної угоди її учасники скасують або знизять понад 90% нинішніх мит, що приведе до зниження кінцевих цін для споживачів. Ряд заходів буде реалізовано безпосередньо після набуття чинності документа, інші планується здійснити протягом найближчих років.

Нагадаємо, що в січні 2018 року угоду про ТТП схвалили 11 країн без участі США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: