Глава Adidas розповів, чому Європі варто зблизитись із Росією

Глава Adidas розповів, чому Європі варто зблизитись із Росією

Рорстед підкреслив, що він не закликає Євросоюз до зняття санкцій проти Росії

Європі варто поліпшити відносини з Москвою, заявив глава компанії Adidas Каспер Рорстед.

«Той, хто думає, що ми караємо Росію санкціями, помиляється. На Заході з цієї причини теж пропали робочі місця. Але політики вважають за краще замовчувати такі результати», - вказав Рорстед в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому в суботу, 6 січня.

У той же час глава Adidas підкреслив, що він не закликає Євросоюз до зняття санкцій проти Росії. Однак Рорстед вважає, що слід знайти рішення щодо зняття напруженості у відносинах з Москвою. «Десять років тому Володимир Путін сказав, що нам потрібен вільний ринок від Португалії до Росії. Не слід схвалювати все, що робить президент Путін, але здійснити зближення з Росією - в інтересах Європи», - зазначив Каспер Рорстед.

Крім того, зазначив він, «було б добре мати пару союзників» для вирішення ситуації навколо Північної Кореї і проблеми біженців з Африки

Оборот Adidas в Росії невеликий - він становить менше 3% від загального обороту, проте на концерн в країні працюють «приголомшливі люди», вважає Рорстед.

«У культурному плані Росія знаходиться набагато ближче до Європи, ніж інші», - стверджує глава Adidas.

Рорстед впевнений, що чемпіонат світу з футболу, який повинен пройти в Росії в 2018 році, стане «вдалим заходом» і довіряє організаторським здібностям росіян. «Вони вже довели це на тесті з Кубком конфедерацій», - підкреслив підприємець.

Нагадаємо, компанії Volkswagen та Adidas заперечили роботу в анексованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: