Канада відправила фрегат у Чорне море

Канада відправила фрегат у Чорне море
Фрегат «Монреаль» перебуває у складі Збройних сил Канади з 1994 року
фото: Maritime Forces Atlantic

Корабель уперше візьме участь у місії НАТО Reassurance

Збройні сили Канади відправили свій фрегат «Монреаль» у Середземне та Чорне моря. Місія корабля триватиме шість місяців. Про це повідомляється на сторінці ВМС Канади у Twitter.

Зазначається, що цей корабель уперше візьме участь у місії НАТО Reassurance. Він вийшов із порту в Галіфаксі та прямує до Середземного та Чорного морів.

Фрегат «Монреаль» перебуває у складі Збройних сил Канади з 1994 року. Двічі він виконував роль флагману, також брав участь в операції НАТО в 1995 році під час морської блокади Югославії. У 2002 році корабель брав участь у місії «Аполлон» під час війни в Афганістані.

У червні 2021 року Королівський військово-морський флот Канади ввів в експлуатацію головний (і перший) патрульний криголам HMCS Harry DeWolf (430). Криголам побудували на верфі в Галіфаксі та спустили на воду в листопаді 2019 року. Після цього він пройшов низку випробувань. Корабель призначений для посилення військової присутності Канади в Арктиці, охорони північних вод країни та пошуково-рятувальних операцій.

Також нагадаємо, що Канада ухвалить рішення щодо надання Україні озброєння.

Додамо, що військові кораблі США залишаються в Середземному морі через ситуацію в Україні.

Напередодні нового року до Одеси прибув фрегат НАТО з ракетними установками та кулеметами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: