Китай відповів санкціями США та Канаді

Китай відповів санкціями США та Канаді
Китай відповів на раніше запроваджені санкції Канади

Тим, хто потрапив під санкції, заборонений в'їзд на материкову частину Китаю, Гонконг і Макао

Санкції проти Сполучених Штатів і Канади запровадив уряд Китаю. Зокрема, проти керівників Комісії США з міжнародної релігійної свободи та члена парламенту Канади.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Китайської Народної Республіки.

«Сполучені Штати і Канада ввели односторонні санкції стосовно відповідних фізичних і юридичних осіб в Сіньцзяні 22 березня на підставі чуток і дезінформації. У відповідь китайська сторона вирішує накласти санкції», – сказано в повідомленні.

Китай наклав санкції на: голову Комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Манчін, її заступника Тоні Перкінса та члена парламенту Канади Майкла Чонга.

Крім того, обмеження також застосували щодо підкомітету з міжнародних прав людини і постійного комітету із закордонних справ і міжнародного розвитку Палати громад Канади.

Тим, хто потрапив під санкції, заборонений в'їзд на материкову частину Китаю, Гонконг і Макао, а громадянам і установам Китаю заборонили вести справи з відповідними особами і організаціями.

Раніше уряд Канади ввів санкції проти китайських чиновників.

Він звинуватив уряд Китаю в ув'язненні понад мільйона уйгурів, їх примусовій стерилізації, тортурах і обмеження свободи віросповідання, пересування і висловлювання думок.

Раніше колишній держсекретар США Майкл Помпео звинуватив владу Китаю в геноциді уйгурів і представників інших етнічних і релігійних меншин в Синьцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР).

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Європейському союзі затвердили санкції проти Росії, Китаю, Північної Кореї через порушення прав людини.

Також посли ЄС погодили введення нових санкцій за новим санкційним механізмом проти 11 порушників прав людини та 4 організацій з низки країн, зокрема з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: