Китайців у Росії просто не обліковують, щоб нікого не лякати, – журналіст

Китайців у Росії просто не обліковують, щоб нікого не лякати, – журналіст
Журналіст: Якщо подивитися на статистику міграційної служби РФ, то там смішні цифри

«Через 20 років може бути так, що в Приморському краї буде жити більше китайців, аніж росіян», - говорить Клименко

Головний редактор видання «Русский монитор» Федір Клименко вважає, що у перспективі Китай зможе анексувати прикордонні російські території. Підставою для таких прогнозів, на думку журналіста, є масове переміщення китайців через кордон. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами журналіста, зараз на території Приморського краю проживає 1,8 млн осіб. А в сусідньому Хейлунцзяні – 40 млн. Поряд також провінція Китаю Внутрішня Монголія, там ще 20 млн., тобто - загалом 60 млн. китайців проти менш, ніж 2 млн росіян.

«Через 20 років може бути так, що в Приморському краї буде жити більше китайців, аніж росіян. Є райони у Владивостоці та Хабаровському краї, де замість російської мови вже звучить китайська. Особливо в тих районах, де відбувається лісозаготівля. Там збудовані цілі містечка. На карті їх поки що немає», - стверджує Клименко.

На його думку, міграційна служба у своїх звітах не відображає справжньої картини.

«Якщо подивитися на їхню статистику, то там смішні цифри. Китайців менше, аніж українців, які приїжджають на заробітки після агресії Росії на сході України. І так само китайців менше, аніж середньоазійців, які теж приїжджають до Росії у пошуках кращої долі. У мене є підозра, що китайців просто не обліковують», - говорить Федір Клименко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: