КНДР погрожує відновити активну розбудову ядерного арсеналу

КНДР погрожує відновити активну розбудову ядерного арсеналу

Міністерство закордонних справ КНДР поширило заяву

КНДР вимагає від США скасування санкцій

Північна Корея пригрозила відновити державну ядерну програму в разі, якщо США не скасує економічні санкції, інформує агенція AP. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій у п'ятницю, 2 листопада, міністерством закордонних справ КНДР.

«США гадають, що постійно повторювані «санкції і тиск» призведуть до «денуклеаризації». Така думка викликає лише сміх», - йдеться в заяві північнокорейського МЗС. Зовнішньополітичне відомство повідомляє, що КНДР може повернутися до політики одночасної розбудови ядерного арсеналу та економічного розвитку.

Нагадаємо, на історичній зустрічі у червні цього року лідер КНДР Кім Чен Ин та президент США Дональд Трамп підписали декларацію про готовність до спільних дій щодо ядерного роззброєння на Корейському півострові. В обмін на це США пообіцяли Північній Кореї гарантії безпеки. Однак ніяких чітких термінів денуклеаризації встановлено не було. У травні КНДР знищила свій ядерний полігон Пхунгері, підірвавши його.

Однак, у серпні цього року незалежні експерти підготували доповідь для Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН), з якої випливало, що Пхеньян не припинив розробку ядерної та ракетної програми. Дещо раніше видання The Washington Post повідомило, що за даними американських розвідувальних служб, Північна Корея будувала нові ракети. Згідно з інформацією, отриманою з супутникових знімків, Пхеньян розробляв щонайменше одну або дві міжконтинентальні балістичні ракети на рідкому паливі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: