Меркель анонсувала сирійський саміт лідерів чотирьох країн

Меркель анонсувала сирійський саміт лідерів чотирьох країн
Канцлер Німеччини Ангела Меркель з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом
Фото: aa.com.tr

Глава уряду Німеччини зазначила, що саміт лідерів ФРН, Франції, Туреччини і РФ може відбутися в наступному місяці

Саміт лідерів ФРН, Франції, Туреччини і РФ, на якому обговорюватиметься ситуація в Сирії, може відбутися в наступному місяці. Про це сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції.

"Ми виступаємо за те, щоб відбулася 4-стороння зустріч, оскільки ситуація як і раніше вразлива. Турецький президент, російський президент, французький президент і я, ми всі прагнемо того, щоб вона (зустріч) відбулася в жовтні", - сказала Меркель.

За її словами, тема Сирії є тою темою, за якими і Німеччина, і Туреччина мають "важливі спільні інтереси". Серед інших - боротьба з тероризмом, проблема міграції, зазначила Меркель.

Глава уряду Німеччини подякувала Туреччині за те, що вона прийняла понад 3 млн сирійських біженців. У цьому контексті вона сказала, що Німеччина і ЄС готові виконувати свої зобов'язання і повинні забезпечити передачу європейських коштів на проекти по біженцям в рамках угоди ЄС-Туреччина якомога швидше і без бюрократичної тяганини.

Як повідомляв «Главком», 26 вересня Ердоган вирушив з Нью-Йорка до Берліна.

Нагадаємо, 17 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що домовився зі своїм турецьким колегою Реджепом Ердоганом про створення в сирійській провінції Ідліб демілітаризованої зони.

На думку експерта ситуація довкола сирійського міста Ідліб на межі гуманітарної катастрофи.

Як відомо, сирійські урядові війська та російські союзники в суботу, 8 вересня, завдали найпотужніших за останній місяць авіаударів по провінції Ідліб, яку контролюють сирійські повстанці.

Також повідомлялося, що Росія та Іран відхилили пропозицію Анкари щодо перемир’я в сирійському Ідлібі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: