Microsoft видалила рекламу із російським актором Охлобистіним

Microsoft видалила рекламу із російським актором Охлобистіним

Ролик з'явився на офіційному YouTube-каналі Microsoft в Росії в кінці листопада

Охлобистіним закликав душити людей

Компанія Microsoft вирішила видалити рекламний ролик за участю актора Івана Охлобистіна, в якому він рекламує програмне забезпечення, пояснивши це захистом своїх принципів. Охлобистін відомий своїми різкими випадами на адресу ЛГБТ-спільноти та Константинопольського патріархату.

У ролику під назвою «Пара порад від Івана Охлобистіна» актор грає комп'ютерного «доктора». Можливо, компанія використовувала образ доктора, тому що Охлобистін грав лікаря в популярному російському серіалі «Інтерни».

«Ну що, дорогі мої, лікуватися будемо?» - запитує він у власників поламаної техніки, після чого пропонує їм встановити ліцензійну Windows.

Ролик з'явився на офіційному YouTube-каналі Microsoft в Росії в кінці листопада.

Прес-служба Microsoft повідомила BBC, що ролик був знищений.

«Microsoft підтримує принципи різноманіття та відкритості в кожному аспекті своєї роботи, і ми видалили відеоролик, який з'явився на нашій сторінці в YouTube, а також весь відповідний контент з нашого сайту», - йдеться в повідомленні.

Зображення Охлобистіна в ролі комп'ютерного «доктора» в середу вранці зникло в тому числі з сайту російського представництва Microsoft.

Помічник актора Максим Брусніцин заявив, що західні компанії відносяться до Івана Охлобистін упереджено.

«У них така свобода, вони називають це свободою і різноманіттям», - сказав представник актора.

У компанії KeyFrame Production, яка займалася створенням ролика, на запит BBC не відповіли. KeyFrame Production видалила ролик з Охлобистіним зі своєї сторінки на Facebook. Пізніше вона також видалила фото зі зйомок цього ролика.

Охлобистін широко відомий не тільки своїми численними ролями в кіно і на телебаченні, але також вчинками та висловлюваннями.

Широкий резонанс викликало висловлювання актора про ЛГБТ-спільноту в ході його виступу в Новосибірську в грудні 2013 року. На питання глядачів про його ставлення до гомосексуалів він відповів, що він би «їх всіх живцем в грубку запхав». «Це Содом і Гоморра, я як віруюча людина не можу до цього ставитися байдуже, це жива небезпека моїм дітям!» - продовжив він.

Пізніше актор написав відкритого листа президенту Володимиру Путіну з проханням повернути в кримінальний кодекс статтю «мужолозтво».

Ще один скандал за участю Охлобистіна стався після того, як РПЦ оголосила про розрив відносин з Константинопольським патріархатом. На наступний день актор написав різкий пост на своїй сторінці в російській соцмережі.

«Навіщо з ними домовлятися? Вони тварі продажні. Яка віра? Який томос ?! Душити зрадників», - написав він, при цьому прямо не вказавши, кого має на увазі. Пізніше пост був видалений зі сторінки актора.

Актор також відомий своєю підтримкою бойовиків Донбасі. У листопаді 2016 року він повідомив, що отримав «паспорт» так званої ДНР і назвав її «оплотом «Русского мира».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: