Помста США за вбивство генерала Сулеймані завершена – Іран

Помста США за вбивство генерала Сулеймані завершена – Іран
Іран помстився США за вбивство генерала Касема Сулеймані

Іран запевняє, що діяв на підставі Статуту ООН про право на самооборону

Помста за вбивство командувача спецпідрозділом «Аль-Кудс» генерала Касема Сулеймані відбулася, Тегеран не робитиме нових військових дій за відсутності агресії з боку США.

Про це «Тасс» заявив постпред Ірану при ООН Маджид Тахтім-Раванчі в бесіді з ТАСС.

Так іранський постпред відповів на питання про реакцію Тегерана на виступ президента США Дональда Трампа.

«Всі наші дії були пропорційні вбивству Касема Сулеймані. Вони завершені», - визнав Тахт-Раванчі.

Дипломат зазначив, що Іран діяв на підставі 51 статті Статуту ООН про право на самооборону. У разі чергових військових дій з боку США, у Тегерана не буде іншого шляху, крім відповіді, додав Тахт-Раванчі.

Напередодні у мережі з'явилися кадри, що показують руйнування американської бази Ейн-аль-Асад на заході Іраку після запуску по ній ракет Іраном.

Нагадаємо, відразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, були атаковані минулої ночі, причому уряд Ірану офіційно підтвердив, що це був його напад і готуються інші.

В результаті удару американські громадяни не постраждали, а самим військовим базам, за словами Трампа, було завдано мінімальної шкоди.

За даними агентства Reuters, у результаті ракетного обстрілу американської військової бази в Іраку, який був здійснений Іраном вночі 8 січня, загинули 80 людей.

У середу президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати готові до миру з Іраном.

Трамп на початку свого виступу наголосив, що в результаті ударів Ірану громадяни США не постраждали, а самим базам було завдано мінімальної шкоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: