Президент Євроради переговорив із Путіним

Президент Євроради переговорив із Путіним
Президент Європейської ради засуджує російську агресію 

Шарль Мішель закликав Путіна припинити війну проти України

Президент Європейської ради Шарль Мішель провів розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, закликав його до негайного припинення вогню та виведення російських військ із території України. Про це Мішель повідомив у Twitter.

«Підкреслив президенту РФ нагальну необхідність припинення братовбивчої війни Росії проти України. ЄС єдиний у засудженні російської агресії, відповіді потужними санкціями та наданні подальшої підтримки Україні», - написав він.

Мішель також повідомив, що закликав Путіна до негайного припинення вогню та виведення російських військ.

«Обговорено поточні переговори між Україною та Росією. Захист життя цивільних осіб є абсолютним пріоритетом. Безладний обстріл мирних жителів України з боку російських сил має бути припинено. Росія має терміново забезпечити гуманітарний доступ та безпечний прохід», - зазначив Мішель.

Нагадаємо, Україна вимагала негайно виключити країну-агресорку з Ради Європи.

Згодом стало відомо, що Росія вирішила вийти із Ради Європи. При виході з Ради Європи Росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив голова міжнародного комітету російської держдуми Слуцький. За Статутом Ради Європи юридично припинення членства відбудеться лише у кінці поточного фінансового року, тобто 31 грудня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: