Президент Казахстану припинив повноваження сенатора Дариги Назарбаєвої

Президент Казахстану припинив повноваження сенатора Дариги Назарбаєвої
Припинення повноважень депутата верхньої палати парламенту Казахстану Назарбаєвої означає її автоматичний відхід з поста голови Сенату

Головою Сенату Назарбаєва була обрана 20 березня 2019 року

Вона є старшою дочкою першого президента республіки Нурсултана Назарбаєва

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про припинення повноважень спікера Сенату Дариги Назарбаєвої. Указ підписаний в суботу. Токаєв подякував Дарігу за виконану роботу, про що написав у Twitter.

Головою Сенату Назарбаєва була обрана 20 березня 2019 року, її кандидатуру висунув президент Казахстану. До цього вона займала пост голови комітету верхньої палати парламенту з міжнародних справ, оборони і безпеки.

56-річна Даріга є старшою дочкою першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Згідно з Конституцією республіки, посада спікера сенату є другою після поста президента. У разі дострокового складання повноважень глави держави або відмови його від влади, повноваження президента переходять до голови сенату.

Припинення повноважень депутата верхньої палати парламенту Казахстану Назарбаєвої означає її автоматичний відхід з поста голови Сенату.

Нагадаємо, 30 квітня, Верховна Рада ухвалила закон України №0030 «Про ратифікацію договору між Україною та Республікою Казахстан про екстрадицію». Сам договір між Україною та Казахстаном про екстрадицію було вчинено 29 жовтня 2018 року в Астані.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: