Протести в Парижі: затримано понад 700 «жовтих жилетів»

Протести в Парижі: затримано понад 700 «жовтих жилетів»
Участь у демонстраціях у Парижі беруть близько восьми тисяч людей
Фото: @vladogb

У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів

У столиці Франції в суботу, 8 грудня, тривають сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці застосували сльозогінний газ проти приблизно демонстрантів, що зібралися на Єлисейських полях.

За даними міністерства внутрішніх справ, в акціях протесту проти високої вартості життя по всій Франції бере участь 31 тисяча осіб, в Парижі - близько восьми тисяч. З початку чергової акції протесту «жовтих жилетів» вже заарештовано понад 700 осіб, інформує агенція AFP.

Французька влада напередодні застерегла від нової хвилі «масштабного насильства» під час суботи і неділі, 8 і 9 грудня, через анонсовані нові протести «жовтих жилетів» у Парижі. Для забезпечення «виняткових» заходів безпеки 8 грудня по всій країні залучать 89 тисяч правоохоронців. З них у столиці правопорядок забезпечуватимуть вісім тисяч поліцейських.

Французький прем'єр закликав громадян, які підтримують протести «жовтих жилетів» та беруть у них участь, відмовитися від поїздки до столиці країни заради їхньої ж безпеки.

Нагадаємо, що протести через підвищення цін на пальне почались у Франції 17 листопада, коли на вулиці країни вийшли близько 280 тисяч людей. Демонстранти, окрім проведення мітингів, блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри. Відтоді акції не припинялись, сягаючи піку у вихідні дні. За два тижні затримані не менше 800 демонстрантів, десятки людей постраждали.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд вирішив повністю відмовитися від намірів підвищення акцизів на пальне. Утім, протестувальники збираються продовжити протести.

У суботу вранці повідомлялося про майже 500 затриманих у Парижі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: