Росія почувається, як кинутий коханець - Шевцова

Росія почувається, як кинутий коханець - Шевцова
Лілія Шевцова

«Росія завжди проявлятиме винятковий інтерес до України»

Росія завжди розглядала Україну як частину Російської цивілізації, тож, зважаючи на нинішні політичні обставини, вона почувається, як «кинутий коханець». Таку думку висловила в інтерв’ю «Главкому» російський політолог, дослідник Chatham House (Королівський інститут міжнародних відносин, Лондон) Лілія Шевцова.

«Ми повинні виходити з сумної істини: Україна перебуває у географічній пастці через близькість до Росії. Україна, на відміну від, скажімо, країн Балтії, завжди розглядалася Росією як частина єдиного цілого, частина Російської цивілізації. Путін досі продовжує стверджувати, що росіяни і українці – один народ. А отже, Росія завжди проявлятиме винятковий інтерес до України. Але зараз Росія почувається, як кинутий коханець. Вона навряд чи силою намагатиметься повернути Україну, але напаскудити – будь ласка. Звичайно, вона хотітиме дестабілізувати ситуацію у вашій країні, якщо для цього існуватимуть можливості і передумови. Все залежатиме від стійкості ситуації в Україні», - пояснила політолог.

Тим же часом Шевцова підкреслює, що є і інша роль Росії: «своєю агресією, постійною загрозою для суверенітету України  вона укріплює українську ідентичність».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Лілія Шевцова: Ніколи російське суспільство з часу розпаду СРСР не було настільки деморалізованим, як зараз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: