Російська актриса, що агітувала за Путіна, підтримала Сенцова

Російська актриса, що агітувала за Путіна, підтримала Сенцова

Чулпан Хаматова заявила, що звинувачення проти режисера сфальсифіковані

Актриса Чулпан Хаматова висловила слова підтримки на адресу художнього керівника московського театру «Гоголь-центр» Кирила Сєрєбрєннікова і українського режисера Олега Сенцова.

Виступаючи на відкритті Х міжнародного кінофестивалю «Від щирого серця» в Ульяновську, Хаматова назвала звинувачення проти режисерів сфальсифікованими. Вона побажала Сєрєбрєннікову і Сенцову швидше опинитися на волі. Ці слова вона вимовила відразу після того, як їй було вручено приз фестивалю «За честь і гідність».

Актор театру і кіно Веніамін Смєхов, який виступив на завершенні вечора, підтримав Хаматову. Він нагадав, що працював із Сєрєбрєнніковим.

Художній керівник «Гоголь-центру» Кирило Сєрєбрєнніков був затриманий в Москві в кінці серпня 2017 року. Його звинувачують в розкраданні 130 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи «Сьома студія». У цій справі також проходять колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський, директор «Сьомий студії» Юрій Ітин, продюсер Катерина Воронова і колишній бухгалтер Ніна Масляєва. Усі, крім Масляєвої, свою провину не визнають.

Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були заарештовані в окупованому Криму в травні 2014 року і засуджені за звинуваченнями в підготовці терактів - Сенцов до 20, Кольченко до 10 років позбавлення волі. Звинувачення Сенцов і Кольченко відкидають.

Чулпан Хаматова на виборах президента Росії у 2012 році підтримала кандидата Володимира Путіна. За її словами, Путін виконав усі обіцянки, дані фонду «Подаруй життя», який займається проблемами дитячого здоров’я.

Нагадаємо, у Києві на фасаді Будинку кіно вивісили англомовний банер із закликом звільнити кінорежисера Олега Сенцова. Однак в Управлінні з питань реклами КМДА вирішили, що це політична реклама і через банер на активістів хотіли накласти штраф.

Раніше український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії.

Під посольством Росії у Києві 25 травня кінематографісти проектували на будівлю зображення українських політв’язнів, а також полум‘я.

Сестра Олега Сенцова Наталя Каплан спілкувалася по телефону з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним. Він запевнив, що поставить питання про голодування Сенцова та звільнення українських політв’язнів в ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: