Сирійські урядові сили захопили одну третину Східної Гути

Сирійські урядові сили захопили одну третину Східної Гути

Дамаск не дає можливості ВООЗ доправити необхідну допомогу

Сирійський центр моніторингу прав людини, який знаходиться в Лондоні (Велика Британія), заявляє про те, що урядові сирійські сили і їх союзники в результаті наступу захопили більше третини Східної Гути, яка контролюється повстанцями. Про це повідомляє агентство Reuters.

Внаслідок наступу загинули більше 700 людей впродовж двох минулих тижнів із початку масованого бомбардування 18 лютого.

У той же час представники Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) повідомляють про те, що представники Дамаску забирають із гуманітарної допомоги, яка направляється в Східну Гуту, засоби надання первинної медичної допомоги і хірургічне обладнання.

Всього ж до 70% вантажів, які були готові до відправки до оточеного анклаву, були зупинені представниками уряду. ВООЗ отримала згоду Дамаску на здійснення постачання гуманітарних вантажів у неділю. Останній подібний конвой заходив на територію Східної Гути в середині лютого 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що його війська продовжать наступ на утримуваний повстанцями анклав Східна Гута на околиці столиці Дамаска, припинити який закликає міжнародна спільнота.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: