Словенія назвала переможця президентських виборів

Словенія назвала переможця президентських виборів
Борут Пахор, президент Словенії
Фото з відкритих джерел

Від початку і до кінця виборів фаворитом був чинний президент держави

На президентських виборах у Словенії у другому турі переміг чинний глава держави Борут Пахор, набравши 52,94% голосів. Про це повідомляє Associated Press.

Відповідні дані навела Державна виборча комісія країни після підрахунку 99,98% голосів. Остаточний результат уже кардинально не зміниться.

Зазначається, що Пахор подякував усім, хто проголосував за нього. За його словами, п'ять років тому громадяни обрали його, тому що були проти тодішнього президента Данила Тюрка, тепер же вони голосували за свого політика.

«Словенці стають більш впевненими в собі, більш суверенними, більш мислячими, більш відкритими і менш спірними», - йдеться в повідомленні.

За даними ДВК, свій голос за одного з двох кандидатів могли віддати понад 1,7 млн громадян на понад 3 тис. виборчих дільницях по всій країні, а також на 32 виборчих дільницях у дипломатичних та консульських представництвах за кордоном.

Нагадаємо, 22 жовтня у Словенії розпочалися президентські вибори. З самого початку фаворитом виборців був чинний глава держави Борут Пахор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: