Справа Скрипаля: Тереза Мей зробила емоційну заяву

Справа Скрипаля: Тереза Мей зробила емоційну заяву
Тереза Мей

Тереза Мей заявила, що її країна не буде терпіти загрозу життю громадян на британській землі від російського уряду

Лондон найближчими днями розгляне подальші кроки, до яких може вдатися разом зі своїми союзниками у протистоянні з Росією з огляду на висилання Москвою 23 британських дипломатів. Про це в суботу, 17 березня, заявила прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей на форумі Консервативної партії.

«Ми ніколи не терпітимемо загрозу життю британських громадян та інших людей на британській землі від російського уряду. Ми можемо бути впевнені в сильній підтримці, яку ми отримали від наших друзів і союзників у всьому світі», - цитує її агенція Reuters.

Мей також зазначила, що рішення Москви вислати дипломатів не змінює того факту, що Росія «спробувала вбити двох людей на британській землі». Водночас вона додала, що Великобританія не має «суперечностей з російським народом».

Раніше цього дня повідомлялося, що Москва вирішила вислати 23 британських дипломатів у відповідь на аналогічний крок Великобританії. Вони мають залишити РФ упродовж тижня. Також Росія вирішила закрити відділення Британської ради у Росії.

У Британській раді розчаровані таким рішенням. «На нашу думку, коли політичні або дипломатичні відносини ускладнюються, культурні зв'язки та освітні можливості є життєво важливими для підтримки постійного діалогу між людьми та установами», - йдеться в заяві Британської ради, цитує агентство AFP.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Росія вирішила вислати з країни 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві.

Міністерство закордонних справ Великої Британії відреагувало на видворення 23 своїх дипломатів з РФ, зазначивши, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: