США та Північна Корея домовилися про нову зустріч лідерів двох країн

США та Північна Корея домовилися про нову зустріч лідерів двох країн
Кім Чен Ин та Дональд Трамп

Держсекретар США назвав «успішним» свій недільний візит до Пхеньяна

Держсекретар США Майк Помпео і лідер КНДР Кім Чен Ин домовилися про нову зустріч лідерів двох країн.

У Twitter Помпео назвав «успішним» свій недільний візит до Пхеньяна, де він зустрівся з Кім Чен Ином.

Помпео подякував керівництву країни за прийом американської делегації та заявив, що сторони «продовжують домагатися прогресу за угодами, досягнутими на сінгапурському саміті».

Своєю чергою Кім Чен Ин назвав зустріч «приємною» й сказав, що вона забезпечить «прекрасне майбутнє» для взаємовідносин двох країн.

При цьому в адміністрації президента Південної Кореї Мун Чже Іна оголосили, що сторони домовилися про проведення нової зустрічі між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином.

Спочатку Помпео планував відвідати Пхеньян ще в серпні, однак Вашингтон скасував заходи через недостатні, на його думку, темпи згортання ядерної програми з боку КНДР. Глава Білого дому неодноразово називав зустріч із Кім Чен Ином успішною з точки зору подальшої денуклеаризації півострова, проте США відмовилися знімати санкції до повного ядерного роззброєння Пхеньяна.

На Генасамблеї ООН голова МЗС КНДР Лі Ен Хо заявив, що його країна не відмовиться від атомної бомби доти, доки в КНДР не переконаються, що Америка не загрожує її національній безпеці.

Нагадаємо, після зустрічі Помпео та Кім Чен Ина президента США сказав «Я сподіваюсь, що побачу Кіма найближчим часом».

7 жовтня державний секретар США Майк Помпео зустрівся із Кім Чен Ином у Пхеньяні. 

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Майк Помпео здійснює в неділю візит до Пхеньяну з метою підготовки до проведення другого саміту США та Північної Кореї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп прийняв запрошення лідера КНДР Кім Чен Ина відвідати Північну Корею, а той в свою чергу погодився приїхати до Сполучених Штатів Америки.

Напередодні Трамп заявив, що процес денуклеаризації КНДР «піде швидко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: