США виявили у Північній Кореї приховані ракетні бази

США виявили у Північній Кореї приховані ракетні бази
Фото ілюстративне

У звіті йдеться про щонайменше 13 прихованих ракетних баз на території КНДР

Уряд Північної Кореї приховав більше десятка стратегічних об'єктів, де можуть розташовуватися й обслуговуватися ракети, в тому числі балістичні, здатні досягти інших континентів.

Про це йдеться в аналітичній доповіді Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), яку проаналізувало видання The Washington Post.

«Нова доповідь вашингтонської аналітичної установи, оприлюднена в понеділок, вказує на те, що в Північній Кореї виявлено більше десятка прихованих баз, які можуть бути застосовані для перекидання мобільних пускових установок балістичних ракет у разі конфлікту»,- зазначає газета.

Видання припускає, що це може бути свідченням обману з боку Північної Кореї в контексті домовленостей, досягнутих між лідерами США і КНДР у Сінгапурі, хоча думки аналітиків у цьому питанні розділилися.

Одні експерти кажуть, що Кім не порушив обіцянок і робить успішні кроки щодо денуклеаризації Північної Кореї. На думку інших, тестові запуски ракет, проведені раніше, дали можливість Пхеньяну значно просунутись у бойових технологіях, які тепер можуть нести реальну загрозу для США і союзників у регіоні.

У звіті CSIS йдеться про щонайменше 13 прихованих ракетних баз на території КНДР. Причому зазначається, що троє з цих об'єктів розраховані на балістичні ракети всіх типів – від короткого радіусу дії до міжконтинентальних. Всі бази є діючими.

154206736

Офіційний Пхеньян уникнув декларування цих об'єктів стратегічного значення, які, згідно з домовленостями, мають припинити своє функціонування.

Нагадаємо, 2 листопада Північна Корея пригрозила відновити державну ядерну програму в разі, якщо США не скасує економічні санкції.

У відповідь США та Південна Корея проводять військові навчання, які раніше були відкладені через погрози КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: