США запровадили санкції проти іранських високопосадовців

США запровадили санкції проти іранських високопосадовців
США запровадили санкції проти іранських високопосадовців

Майк Помпео заявив, що санкції скеровані на «підтримку іранського народу»

США запровадили санкції проти міністра внутрішніх справ Ірану, високопосадовців поліції і військового командування за порушення прав людини, зокрема через вбивства мирних демонстрантів.

«Іранський режим жорстоко придушує незгоду з боку іранського народу, в тому числі мирні протести, шляхом фізичного і психологічного насильства», – заявив 20 травня міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Він додав, що «Сполучені Штати продовжуватимуть залучати до відповідальності іранських посадових осіб та установи, які утискають і ображають власний народ».

Міністерство фінансів заявило, що міністр внутрішніх справ Ірану і голова Національної ради внутрішньої безпеки Абдульреза Фазлі керував силами безпеки, вбиваючи сотні демонстрантів, зокрема і в листопаді 2019 року. Щонайменше 23 неповнолітніх стали жертвами таких дій силовиків, вказади в Мінфіні США.

Повідомляється, що семеро високопоставлених співробітників правоохоронних сил і генерал «Корпусу вартових ісламської революції» також опинилися під санкціями за їхню роль в насильницьких репресіях проти інакомислення.

Санкції накладені і на «Фонд правоохоронних органів», що займається економічною діяльністю в енергетичній, будівельній, банківській та інших галузях Ірану. Більшість підсанкційних осіб є або були у раді директорів фонду.

Обмеження забороняють громадянам США проводити будь яку бізнес-діяльність з підсанкційними організаціями і передбачають конфіскацію їхніх активів у США.

Держсекретар Майк Помпео заявив, що санкції скеровані на «підтримку іранського народу».

США вже ввели низку санкції проти Ірану, відколи у 2018 році президент Дональд Трамп вийшов із ядерної угоди Тегерана зі світовими державами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: