Британські дослідники збираються знизити смертність від Covid-19 завдяки препаратам для розрідження крові

Британські дослідники збираються знизити смертність від Covid-19 завдяки препаратам для розрідження крові
Найбільш поширені симптоми коронавірусу - це висока температура та розвиток безперервного кашлю

Лікування коронавірусу: науковці закликають терміново дослідити застосовуваня антикоагулянтів

Британські дослідники з медичної школи Брайтону та Сассексу (Brighton and Sussex Medical School) закликали світову спільноту до термінових досліджень щодо доцільності застосовування препаратів проти згортання крові для лікування коронавірусу, пише express.co.

Нещодавно американські лікарі помітили новий симптом Covid-19: у людей, заражених коронавірусом, частіше виникають тромби. Ці венозні тромбоемболії знаходяться у венах рук, ніг та паху. З цих місць тромби можуть потрапляти до легенів, що може призвести до летальних наслідків.

Необхідно терміново провести додаткові дослідження, щоб визначити, чи можуть антикоагулянти (препарати проти згущення крові) захищати пацієнтів із Covid-19 від смертельних наслідків коронавірусу, заявили вчені з медичної школи BSMS.

«По-перше, венозна тромбоемболія пов'язана з ризиком смерті, по-друге, тому, що вона піддається лікуванню антикоагулянтними препаратами», - зазначив експерт BSMS Тім Чевасут.

Тим часом, найбільш поширені симптоми коронавірусу - це висока температура та розвиток безперервного кашлю.

Як повідомлялось, станом на ранок середи, 20 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 323 285 осіб. У свою чергу, одужали 1 688 619 людей. Усього у світі зафіксовано 4 897 492 інфікованих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: