Тіло Сальвадора Далі повторно поховали після тесту на батьківство

Тіло Сальвадора Далі повторно поховали після тесту на батьківство
Сальвадор Далі

Ексгумувати останки Далі довелося через іспанку Пілар Абель

У театр-музей в Фігерасі (Каталонія, Іспанія) повернули останки художника-сюрреаліста Сальвадора Далі, які ексгумували в липні 2017 роки для встановлення батьківства. Про це повідомляє ABC Cataluna з посиланням на дані фонду «Гала - Сальвадор Далі».

Під час нічної процедури поховання в музеї були присутні генеральний секретар фонду Луїс Пенюелас, керівник фонду Жоан Мануель Севільяно, а також група патологоанатомів на чолі з Нарсісом Бардалетом, який бальзамував тіло художника після його смерті в 1989 році.

Ексгумувати останки Далі довелося через іспанку Пілар Абель, яка запевняла, що Далі - її батько. Під час процедури взяли зразки двох великих кісток, волосся і нігті художника. Абель стверджувала, що її мати Антоніа Мартінес де Аро в середині 1950-х років мала зв’язок з Далі, коли працювала в будинку його друзів в Кадакесі.

Однак аналіз ДНК показав, що сюрреаліст не є батьком Абель. Засідання суду пройшло 18 вересня 2017 року, де стверджувалося, що всі претензії на родинний зв'язок Абель і Далі «необґрунтовані».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: