Тисячі словенців виїхали на велосипедний антиурядовий протест

Тисячі словенців виїхали на велосипедний антиурядовий протест
Люди також протестували проти ймовірної корупції в правому націоналістичному уряді прем’єр-міністра 

Протестувальники носили маски для обличчя та намагалися дотримуватися обмежень соціального дистанціювання

Понад 5 тисяч людей зібралися пізно ввечері в п’ятницю в столиці Словенії Любляні, щоб висловити протест проти обмежень, введених урядом для обмеження поширення коронавірусу. 

Про це повідомляє DW.

У столиці демонстранти проїхали на велосипедах і дзвонили в дзвоники біля будівлі парламенту, щоб висловити свою незгоду з заходами. Менші мітинги проходили і в інших містах.

Багато протестувальників носили маски для обличчя та намагалися дотримуватися обмежень соціального дистанціювання.

Обмеження, введені з середини березня у Словенії, поступово скасовуються, але заборона на мітинги і протести залишається в силі.

Люди також протестували проти ймовірної корупції в правому націоналістичному уряді прем’єр-міністра Янеза Янші. Вони звинувачують уряд у тому, що він закуповував антікороновірусні препарати з-за кордону через місцевого дистриб’ютора, який тісно пов’язаний з високопоставленими урядовцями, за завищеною ціною.

Країна підтвердила 1450 випадків захворювання та 100 випадків смерті.

Як повідомлялося, станом на ранок 9 травня у світі зафіксовано 4 014 401 випадків коронавірусу, 276 238 осіб загинули і 1 385 191 одужали. За добу було виявлено 5 028 нових випадків захворювання.

Нагадаємо, 18 квітня, уряд Словенії оприлюднив план поступового скасування запроваджених у зв’язку з пандемією коронавірусу карантинних обмежень, виконання якого розпочнеться вже 20 квітня. Перукарні, салони краси та центри догляду за домашніми тваринами запрацюють з 4 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: