«Маю право на захист»: у дев'яти містах пройшли акції на підтримку Стерненка

«Маю право на захист»: у дев'яти містах пройшли акції на підтримку Стерненка
Світлові акції відбулися в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі

Активісти вимагали, аби президент Володимир Зеленський взяв справу Стерненка під особистий контроль і забезпечив розслідування

Увечері 6 травня активісти вийшли на вулиці кількох українських міст, щоб підтримати одеського активіста Сергія Стерненка.

За їхньою інформацією, Стерненку упродовж тижня можуть вручити підозру в скоєнні умисного вбивства. На будівлю Офісу президента у Києві, зокрема, транслювали зображення з активістом і гаслами «Руки геть від Стерненка» і «Маю право на захист».

Активісти вимагали, аби президент Володимир Зеленський взяв справу Стерненка під особистий контроль і забезпечив розслідування.

Подібні акції відбулися в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі.

До слова, громадського активіста Сергія Стерненка у разі його ув’язнення за звинуваченням в умисному вбивстві готові підтримати ультрас уже 14-ти клубів.

Нагадаємо, що Сергій Стерненко смертельно поранив одного зі своїх нападників Івана Кузнєцова 24 травня 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно третій напад. Поранений ножем у серце і живіт Кузнєцов помер на місці. Інший нападник, Олександр Ісайкул, зміг утекти, але протягом доби був затриманий поліцією.

Стерненко дістав ножове поранення руки й струс мозку. Згодом Ісайкула відпустили та він покинув Україну. За версією самого Стерненка, замах на нього могли організувати Олександр Подобєдов та Віталій Посувайло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: