Трамп пояснив, чому хоче повернення Росії до G8

Трамп пояснив, чому хоче повернення Росії до G8
Путін та Трамп

Участь РФ за столом переговорів великих держав була би перевагою, вважає президент США

Президент США Дональд Трамп вважає, що відновлення формату «Великої вісімки» за участю Росії дозволить встановити «мир у світі» та буде корисним для всіх членів нинішнього формату G7. Про це він заявив на прес-конференції в суботу за підсумками своєї участі в саміті в канадському Квебеку.

«Я думаю, (відновлення – ред.) «Великої вісімки» було би кращим, гадаю повернення Росії було би позитивним фактором. Ми прагнемо миру у світі, ми не хочемо грати в ігри», - зазначив президент США.

На запитання журналістів, коли він востаннє спілкувався з Путіним, Трамп відповів, що це було «доволі давно». Водночас, він знову підкреслив, що участь РФ за столом переговорів великих держав була би перевагою.

«Думаю, це було би добре для світу, це було би добре для Росії, це було би добре для Сполучених Штатів, це було би добре для всіх країн нинішньої «Великої сімки», - наголосив президент США.

Реагуючи на запитання про анексію РФ Кримського півострова, Трамп звинуватив у цьому «упущенні» попередню адміністрацію.

«Крим був захоплений під час адміністрації Обами, і Обама може говорити все, що захоче, але він дозволив Росії забрати Крим», - зазначив нинішній глава Білого дому.

Водночас, він додав, що по цьому питанню «має зовсім інше ставлення».

Раніше лідери країн «Великої сімки» на саміті в канадському Квебеку одноголосно виступили проти повернення Росії у формат G8, що раніше запропонував президент США Дональд Трамп.

Як повідомлялося, раніше американський президент Дональд Трамп висловився за відновлення членства Росії у Великій вісімці. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

У Франції назвали «непослідовною» пропозицію Трампа повернути Росію в G8.

У Канаді заявили, що позиція країни в питанні повернення Росії у Велику вісімку (G8), яка полягає в тому, що це можливо лише після деоккупации Криму, залишається незмінною.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в середу в бундестазі, заявила, що не бачить на сьогодні передумов повернення Росії в G7.

Президент Європейської Ради Дональд Туск виступає проти перегляду формату G7 та повернення до нього Росії.

Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році. Сьогодні до групи належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Сенатор Джон Маккейн розкритикував пропозицію президента США Дональда Трампа повернути Росію до складу «Великої вісімки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: