Трамп: Росія та Китай втручалися у внутрішні справи США

Трамп: Росія та Китай втручалися у внутрішні справи США

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що Росія і Китай втручалися у внутрішні справи США. Не виключив він і втручань з боку Північної Кореї

Голова Білого дому Дональд Трамп заявив у суботу, 4 серпня, що Росія, а також Китай і, ймовірно, Північна Корея втручалися у внутрішні справи США. Заява прозвучала під час виступу Трампа перед його прихильниками в американському штаті Огайо в рамках передвиборної кампанії до Конгресу, повідомляє телеканал NBC.

«Ми повинні покласти край втручанням і зупинити тих, хто атакує нас», - підкреслив американський президент. Трамп вважає, що спроби втручання у внутрішні справи США посилюватимуться, бо країна «повертає своє багатство».

Нагадаємо, на прес-конференції 16 липня після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним Дональд Трамп ухилився від прямої відповіді на запитання, чи вірить він у дані американської розвідки про втручання Росії у вибори президента США 2016 року, на яких він переміг. Після критики у США, зокрема з боку визначних представників Республіканської партії, Трамп заявив, що вірить висновкам розвідки США, однак вкотре відкинув закиди щодо змови свого тодішнього виборчого штабу з росіянами.

Нещодавно директор національної розвідки США Ден Коутс разом з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном і директором ФБР Крістофером Реєм повідомили під час спільного брифінгу, що Росія разом з іншими «іноземними гравцями» спробує втрутитися і в майбутні вибори в США. За словами Коутса, з огляду на вибори до Конгресу США у листопаді цього року та президентських виборів 2020 року Росія здійснює постійні спроби «внести розлад» в американське суспільство та намагається «послабити демократичні цінності» США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: