Трамп запропонував Конгресу угоду щодо міграції

Трамп запропонував Конгресу угоду щодо міграції

Трамп наголосив, що в обмін на фінансування стіни готовий продовжити на три роки програму Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)

Президент США Дональд Трамп запропонував Конгресу укласти угоду щодо міграції, аби розблокувати роботу уряду. Проте від планів побудувати стіну на кордоні з Мексикою він не відмовляється.

Про це Трамп заявив під час виступу в Білому домі.

Компромісна угода, яку президент США запропонував демократам, передбачає 5,7 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Таку ж суму Трамп вимагав раніше.

Глава Білого дому вкотре заявив, що на південному кордоні гуманітарна і безпекова криза, «яка вимагає негайних дій».

«Недостатній контроль на кордонах відкриває шлях злочинцям і організованим бандам», — сказав він, додавши, що через кордон з Мексикою в США потрапляють наркотики.

Трамп наголосив, що в обмін на фінансування стіни готовий продовжити на три роки програму Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA), яка дозволяє дітям нелегальних мігрантів залишатися в США. Наразі ця програма захищає близько 700 тисяч осіб — вони не мають американського громадянства, але їх не можуть депортувати.

Також пропозиція Трампа передбачає посилення захисту нелегальних мігрантів, які перебувають у США за програмою Temporary Protected Status (TPS). Ця програма дозволяє отримати довгострокову посвідку на проживання в США жителям низки країн, повернення до яких становитиме для них небезпеку.

Крім того, Трамп запропонував виділити 800 мільйонів доларів для покращення технології виявлення наркотиків, стільки ж на гуманітарну допомогу мігрантам, направити на кордон з Мексикою ще 2 750 прикордонників та правоохоронців, а також 75 суддівських команд, щоби пришвидшити процес розгляду запитів на отримання притулку в США.

Раніше повідомлялося, що Трамп збирає пожертви для того, щоб розіслати цеглини лідерам демократів в конгресі Ненсі Пелосі і Чаку Шумеру, що відмовилися фінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, шатдаун у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: