У Бангкоку закрили визначні пам'ятки через траур по померлому королю

У Бангкоку закрили визначні пам'ятки через траур по померлому королю
pattayapeople.ru

Тисячі людей вийшли на вулиці міста, аби віддати шану покійному

Тайці продовжують сумувати за померлим 13 жовтня монархом Пуміпоном Адульядету. У найближчі дні для відвідування буде закритий Великий королівський палац в Бангкоку, а також Храм смарагдового Будди, який знаходиться на його території, передає радіостанція «Эхо Москвы».

Туди напередодні доставили тіло короля, проходять жалобні заходи. Через це Таїланд як мінімум місяць буде жити на особливому положенні, і з цим доведеться рахуватися в тому числі і туристам, зазначає «Эхо Москвы».

Щоб попрощатися з монархом, його піддані готові вистояти величезну чергу під палючим сонцем, повідомляє Euronews. Померлий король користувався повагою громадян країни, тому багато хто хоче проводити його в останню путь.

Раніше туристичне управління Таїланду оприлюднило список рекомендацій для іноземних мандрівників. Повідомляється, що туристам не обов'язково одягатися в чорне, але темні тони в одязі вітаються, як і загальне шанобливе ставлення до ситуації. Траур розтягнеться на цілий рік, але найсуворіші обмеження триватимуть місяць.

Нагадаємо, Пуміпон Адульядет помер два дні тому у віці 88 років. З діючих глав держав він правив країною найдовше - на троні монарх перебував з 1946 року.

Очікується, що найближчим часом королем стане єдиний син померлого монарха Маха Вачіралонгкорн. Перед сходженням на престол він попросив відстрочку, щоб пережити втрату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: