У Білорусі син померлої від Covid-19 жінки написав у міліцію заяву на Лукашенка

У Білорусі син померлої від Covid-19 жінки написав у міліцію заяву на Лукашенка

Син померлої вирішив написати заяву в міліцію з вимогою порушити кримінальну справу стосовно Олександра Лукашенка, який не запровадив в країні карантин

Діагноз коронавірус 68-річній жінці був поставлений тільки в морзі у Вітебську

У Білорусі син померлої жінки, у якої був виявлений коронавірус, написав заяву в міліцію на президента країни Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє видання «Белсат».

Син 68-річної жінки, який проживає у Франції, розповів, що його мати лежала в лікарні у Вітебську протягом кількох тижнів — у неї виявили доброякісну пухлину.

«Провели операцію, вона пройшла успішно. І буквально через два дні вона почала кашляти, піднялася висока температура. Діагноз змінювали тричі», — сказав він.

За словами однієї з родичок померлої, жінці прописали антибіотики, а через кілька днів вона потрапила в реанімацію з важкою формою пневмонії під апарат штучної вентиляції легень.

«Ніяких офіційних коментарів від лікарні ми не отримали, додзвонитися було неможливо. Про її стан і смерті ми змогли дізнатися лише через знайомих лікарів. Діагноз коронавірус був поставлений тільки в морзі», — сказала вона.

im_10

В результаті син жінки вирішив написати заяву в міліцію з вимогою порушити кримінальну справу стосовно Лукашенка, «який, перебуваючи на посаді президента Республіки Білорусь, не прийняв необхідних заходів щодо захисту населення від поширення особливо небезпечного вірусу».

За словами чоловіка, в країні необхідно ввести карантин.

«Страшно те, що ніякої інформації людям не надходить, прізвища загиблих не публікуються офіційно, все приховується. Люди повинні знати, що відбувається у нас в країні. Карантин необхідний, необхідно захистити лікарів», — сказав він.

Нагадаємо, 2 квітня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що з коронавірусом допомагають боротися прогулянки на свіжому повітрі, заняття спортом і вживання жирної їжі, зокрема вершкового масла.

Також ЗМІ повідомляли, що Білорусь просить в Росії допомоги в боротьбі з Covid-19.

Як відомо, президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше закликав не панікувати, а «просто працювати». «Особливо зараз на селі. Приємно дивитися по телевізору – люди на тракторі працюють, ніхто не говорить про віруси. Там трактор вилікує всіх, поле всіх лікує», – заявляв президент Білорусі.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що в ситуації з новим коронавірусом головне – не панікувати. Він висловив надію, що країні вдасться пройти пік захворюваності до православного Великодня, який цього року випадає на 19 квітня. 

Також нещодавно Лукашенко під час хокейного матчу вимовив фразу «краще померти стоячи, ніж жити на колінах», коментуючи ситуацію з коронавірусом.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: