У МОЗ назвали відсоток смертності від коронавірусу в Україні

У МОЗ назвали відсоток смертності від коронавірусу в Україні
В Україні летальність від коронавірусу 2,6%

Найбільше від Covid-19 помирають люди старшого похилого віку

В Україні станом на 6 квітня летальність від коронавірусу становить 2,6%.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

«В Україні летальність 2,6%. Ми бачимо і відмічаємо, що найбільше помирають люди старшого похилого віку. Люди від 50-ти та старші сьогодні становлять у нас 84-85% всіх летальних випадків. Люди старші 60-ти становлять 52 і більше відсотків. Зокрема люди, які померли від коронавірусу, мають хронічні захворювання», - сказав Ляшко.

За його словами, саме хронічні захворювання призводять до ускладнень, які несумісні з життям.

Ляшко зазначив, що наразі в різних країнах різна летальність від коронавірусу. Зокрема, в Італії і Іспанії понад 10% серед хворих на Covid-19 мають летальні наслідки. Водночас Німеччина показує 1,9% летальних випадків.

Ляшко додав, що коли починався спалах коронавірусу в Китаї, летальність там була на рівні 3%.

Нагадаємо, за останні 12 днів в Україні середній темп приросту заражених коронавірусом складає 27%.

Як повідомлялось, станом на ранок 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Ввечері 6 квітня у Києві сталася чергова смерть від Covid-19. Головний лікар Олександрівської лікарні звернулась до громадян.

Раніше стало відомо, що 6 квітня в одній із столичних лікарень помер 72-річний працівник одного з київських підприємств державного концерну «Укроборонпром», який захворів на коронавірусну хворобу Covid-19 та перебував останні дні у важкому стані.

Як відомо, МОЗ повідомлятиме про кількість хворих на Covid-19 раз на добу о 9:30.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: