У Канаді проходить саміт дипломатів Великої сімки за участі України

У Канаді проходить саміт дипломатів Великої сімки за участі України
Сніданок вдома у Христі Фріланд
Фото: @cafreeland

Перша зустріч міністрів закордонних справ проходила неформально

У Торонто (Канада) пройшов сніданок міністрів іноземних справ країн Великої сімки за участю українського глави МЗС Павла Клімкіна. Про це повідомила канадський міністр Христя Фріланд.

Як уточнює «Радіо Свобода», зустріч міністрів закордонних справ проходила неформально, вдома у Фріланд. Вона особисто приготувала сніданок та приймає колег-міністрів у себе на кухні. Це був перший захід саміту дипломатів, розмова йшла навколо відносин України та Росії.

О 9.45 за місцевим часом до учасників зустрічі приєднався Павло Клімкін. Христя Фріланд зустрічала його на ганку та віталася українською.

Планувалося, що неформальний сніданок міністрів триватиме близько півтори години.

Як повідомив пресі український міністр закордонних справ напередодні цієї зустрічі, він планує обговорити долю кримчанина Володимира Балуха, солідарність з Україною в питаннях окупованих Росією Криму і Донбасу, формат миротворчої місії для Донбасу, підтримку українських реформ, координацію зусиль Києва із країнами «Групи семи» у нових умовах, що виникли після отруєння в англійському Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії та хімічної атаки в Сирії.

Павло Клімкін вже провів двосторонні зустрічі із виконувачем обов'язків держсекретаря США Джоном Салліваном, міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом. На 22 квітня також заплановані його переговори із главою британської дипломатії Борисом Джонсоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: