У Туреччині запустили лабораторію, яка робить п’ять тисяч тестів на добу

У Туреччині запустили лабораторію, яка робить п’ять тисяч тестів на добу
За минулу добу в Туреччині вперше за період з 30 березня за добу було зафіксовано менше як дві тисячі нових випадків інфікування коронавірусом

У країні діє 114 лабораторій в кожній з 81 провінції

У турецькому Гебзе, що у провінції Коджаелі неподалік Стамбула, створили лабораторію, яка може за день робити п’ять тисяч тестів на Covid-19.

Про це поінформував міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа.

«За підтримки Міністерства промисловості та технології та промислової палати Коджаелі ми створили у Гебзе лабораторію з щоденною потужністю п’ять тисяч тестів», – повідомив міністр.

У країні організовано широку мережу лабораторій, в яких роблять тести на коронавірус. Загалом діє 114 лабораторій в кожній з 81 провінції.

Власний тест для виявлення інфікування коронавірусом в Туреччині було розроблено в лютому цього року.

За минулу добу в Туреччині вперше за період з 30 березня за добу було зафіксовано менше як дві тисячі нових випадків інфікування коронавірусом.

Нагадаємо, станом на ранок 3 травня, в світі від ускладнень, спричинених хворобою, померли 5215 осіб. Сумну першість за кількістю летальних випадків тримає США. Там померла 1691 особа.

У Великій Британії жертвами захворювання стала 621 особа, в Італії – 474, у Бразилії – 340, в Еквадорі – 308, в Іспанії – 276, у Канаді – 175, у Франції – 166, у Мексиці – 113 та 100 жертв в Індії.

Найбільше нових випадків підтвердили у США – 29,7 тисяч. За цей період у Росії діагностували 9,6 тисяч хворих, у Великій Британії – 4,8 тисяч, у Бразилії – майже 4,5 тисяч, в Іспанії – понад 2,5 тисяч, в Індії – 2,4 тисяч, у Перу – більше 2 тисяч та 1,9 тисяч у Туреччині. Загалом в усьому світі вилікувались понад 1 мільйон 120 тисяч людей.

Як повідомлялося, у Туреччині заявили, що пік пандемії коронавірусу вже пройдений.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: