Лікар-патоморфолог розповіла про катастрофічні наслідки коронавірусу

Лікар-патоморфолог розповіла про  катастрофічні наслідки коронавірусу

Медик описала катастрофічні наслідки Covid-19

Медика вразила гостра закупорка кровоносної судини тромбом

Лікар-патоморфолог з Росії Лілія Селіванова  описала катастрофічні наслідки наслідки Covid-19, які бачила вперше у своїй кар'єрі.

Про це пишуть російські ЗМІ.

За словами Селіванової, після дослідження десяти померлих, заражених коронавірусом і підключених до апарату штучної вентиляції легень, вона виявила в альвеолах загиблих щільну порожнисту рідину з набряку. При цьому судити про те, що є причиною виникнення цього явища наразі складно, оскільки вірус ще вивчають.

«Мене також вразило наявність вираженого тромбоемболічного синдрому (гостра закупорка кровоносної судини тромбом). Однак у нас є добре опрацьовані гіпотези виникнення цього явища, пов'язані з механізмом впливу вірусу на організм людини», – сказала Селіванова.

Нагадаємо, в Росії за добу виявили понад 10 тисяч нових випадків зараження коронавірусом,  всього загальна кількість хворих зросла до 134 687, померли 1280 смертей, одужали  16,6 тисяч.

В Україні станом на ранок 3 травня лабораторно підтверджено 502 нових випадків коронавірусу, це менше, ніж було попередньої доби (550). Загалом підтверджено 11 913 випадків Covid-19

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: