Українських туристів побили та пограбували на популярному екзотичному курорті

Українських туристів побили та пограбували на популярному екзотичному курорті

На Занзібарі напали на громадян України

Через добу після інциденту правоохоронці знайшли машину таксі і водія

Українських туристів пограбували і побили на курортному острові Занзібар, Танзанському архіпелазі біля східного берега Африки. Загальна сума вкраденого розбійниками майна перевищує шість тисяч доларів.

Про інцидент розповіла подруга однієї з постраждалих, журналістка з Києва Ірина Поліщук у своєму Facebook.

Громадяни України, незважаючи на погрози злочинців, все ж звернулися до місцевої поліції, й правоохоронці вже зайнялися розслідуванням.

Зазначається, що НП з відпочиваючими сталася 5 січня. Українцям, які прибули на Занзібар, запропонували таксі до готелю в іншій частині острова. Приблизно через пів години їзди водій раптом звернув і зупинився, після чого до авто підбігла група молодиків, які почали про щось розмовляти з ним на підвищених тонах.

«Водій зник. Потім грабіжники проникають в машину, погрожують, б’ють, забирають все цінне і вимагають пін-коди з кредитних карт, погрожуючи розправою», – йдеться в публікації.

Українці після трьох годин «спілкування» з грабіжниками залишилися стояти на трасі без телефонів, ноутбуків, порожньою кредитною карткою і 100 доларами на ночівлю і зворотний шлях додому.

Повідомляється, що поліцейські вже знайшли машину і водія таксі.

Тепер українські туристи чекають на якнайшвидшого «розв’язання питання», оскільки крім морального і матеріального збитку вони втратили дуже важливу і цінну інформацію, яка зберігалася на вкрадених ноутбуках і телефонах.

«Хотілося б отримати підтримку від нашого МЗС в частині діалогу з танзанійськими колегами для якнайшвидшого розслідування. Оскільки напрямок Занзібар на сьогодні є найбільш перспективним і все більше і більше українців обирають цей острів для відпочинку – важливо інформувати їх і забезпечити безпечне перебування», – пише киянка.

Раніше стало відомо, що в Єгипті на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська сім’я. Зокрема, 12-річний хлопець залишився без руки. Згодом подробиці про напад акули на українських туристів розповів туроператор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: