Ураган «Майкл»: кількість жертв зросла до 16

Ураган «Майкл»: кількість жертв зросла до 16

Тіла жертв урагану виявлені в штатах Флорида, Джорджія, Вірджинія і Північна Кароліна

Число загиблих в результаті урагану «Майкл» в США зросло до 16 осіб. Про це повідомляє видання The New York Times.

Повідомляється, що шериф міста Маріанна Лу Робертс підтвердив загибель трьох людей в окрузі Джексон (Флоріда).

Відмічено, що число загиблих може зрости у міру того, як рятувальники будуть обшукувати завали. Рятувальні служби Флориди повідомили, що нещодавно виявили тіла ще кількох осіб на одному з пляжів штату, однак поки їх не ідентифікували.

Так, ураган «Майкл» досяг південного узбережжя США в середу. В той момент йому було присвоєно четверту категорію з п'яти можливих за шкалою Саффіра-Сімпсона, після цього ураган почав слабшати. «Майкл» приніс найпотужніші вітри і проливні дощі, привівши до повеней і руйнувань в декількох регіонах на південному-сході країни.

Крім того, без електроенергії на Східному узбережжі США від Флориди до Вірджинії, залишаються не менш 1,5 млн споживачів.

Ураган 4-ої категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона досяг узбережжя Флориди 10 жовтня. Швидкість вітру сягала 250 кілометрів на годину, що лише на два кілометри на годину менше, ніж для урагану найвищої, 5-ої категорії. За даними Національної метеорологічної служби США, «Майкл» став найсильнішим ураганом у Флориді з 1851 року. Пересуваючись далі на північний схід до штатів Джорджія, Південна та Північна Кароліна, «Майкл» ослаб до категорії тропічного шторму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: