В ООН обговорять небезпеку появи роботів-вбивць

В ООН обговорять небезпеку появи роботів-вбивць

Вчені з різних країн світу занепокоєні розробками науковців Південної Кореї

Фахівці, які працюють зі штучним інтелектом, вирішили бойкотувати південнокорейський університет. Вони побоюються, що співпраця цього закладу із провідним виробником зброї може призвести до створення «роботів-вбивць». Про це повідомляє видання ВВС Україна.

Як повідомляється, лист підписали понад 50 вчених з 30 країн світу, в якому повідомляють, що припиняють контакти з Корейським провідним науково-технологічним інститутом (KAIST) через його співпрацю з виробником зброї Hanwha Systems.

Науковці вважають, що така співпраця може «пришвидшити гонку озброєнь».

«Є багато чудових речей, які можна зробити зі штучним інтелектом, що рятує життя, навіть у військовому контексті. Але відкрите декларування курсу на створення автономних систем озброєння та подібне партнерство викликають занепокоєння», – йдеться у листі.

Відзначається, що вже наступного тижня представники ООН зберуться у Женеві, щоб обговорити перспективи розвитку автономних збройних систем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інженери з Корейського інституту передових технологій (KAIST) і робототехнической компанії Rainbow розробили їздового гуманоїдного робота FX-2. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: