В Поволжі загорівся артилерійський склад. Місцеві мешканці тікають на автобусах

В Поволжі загорівся артилерійський склад. Місцеві мешканці тікають на автобусах
Влада району приготувала пункти тимчасового розміщення в школах райцентру Мала Пурга і автобуси для маломобільних груп громадян

Зараз територія військового містечка оточена поліцією і Росгвардією, на місці працюють співробітники МНС

В околицях колишнього військового містечка селища Пугачово, що в Удмуртії (РФ), в суботу, 9 травня 2020 року, почалися вибухи снарядів.

Жителі містечка почали залишати свої будинки, розповів глава Малопургінського району Сергій Юрін, повідомляє Current Time.

Про вибухи і про те, що жителі виїжджають з Пугачево також повідомляє місцева газета Izhlife.

У групі муніципальної освіти села Пугачово в соцмережі ВКонтактє сказано: «Шановні мешканці військового містечка прохання покинути житлові приміщення з речами і документами! Будуть надані автобуси неподалік 1 КПП, прохання рухатися спокійно! Без паніки!»

«Евакуація в даний час не оголошена, люди евакуювалися самостійно. Ми повідомили жителям, що якщо ви відчуваєте якісь психологічно неприємні почуття від вибухів, від запаху, то ви можете самостійно, пішим ходом евакуюватися, або на транспорті», – сказав Юрін журналістам.

Але, за його словами, влада району все ж приготувала пункти тимчасового розміщення в школах райцентру Мала Пурга і автобуси для маломобільних груп громадян.

За версією місцевої влади, вибухи почалися від загоряння трави в околицях Пугачево. Снаряди, які вибухають навколо колишнього військового містечка, були розкидані по околицях Пугачово вже протягом декількох років, після пожежі у військовій частині в 2011 році. Довгий час їх не могли зібрати і утилізувати. За даними районної влади, детонація вибухонебезпечних предметів, які не розірвалися, відбувалася в Пугачево в 2013, 2015, 2016 і 2018 роках.

За словами Юрина, в колишньому військовому містечку зараз живуть 1200 осіб.

Кореспонденти російського «Інтерфаксу» повідомляють, що зараз територія військового містечка оточена поліцією і Росгвардією, на місці працюють співробітники МНС.

Нагадаємо, у Львові в багатоповерхівці прогримів вибух.

Як повідомлялося, на Київщині росіянин погрожував влаштувати вибух.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: