«Вибори» на окупованому Донбасі: у Держдепі пригрозили РФ новими санкціями

«Вибори» на окупованому Донбасі: у Держдепі пригрозили РФ новими санкціями
Державний департамент США

У США наголосили, що незаконні збройні формування та псевдореспубліки на території України мають бути ліквідовані

США засуджують псевдовибори на окупованому Росією Донбасі та впроваджуватимуть нові санкції, поки Кремль не виконає Мінські угоди і не поверне Україні Крим.

Про це заявила речник Державного департаменту США Хізер Нойєрт, повідомляється на сайті відомства.

«Якщо Росія розраховує, що незаконні «вибори» 11 листопада призведуть до міжнародної поваги до їхніх представників, міжнародна реакція доведе, що вона помиляється. ОБСЄ відмовилася відслідковувати вчорашній фарс. Дії Росії були засуджені у столицях з обох боків Атлантики та у Раді Безпеки ООН і ОБСЄ. США та Євросоюз одноголосно висловилися проти вчорашнього порушення суверенітету та територіальної цілісності України. Ми продовжуватимемо накладати санкції проти Росії, поки Москва повністю не реалізує Мінські угоди та не поверне контроль над Кримом Україні», - йдеться у заяві Держдепу.

У США наголосили, що незаконні збройні формування та псевдореспубліки на території України мають бути ліквідовані.

«США приєднуються до наших європейських союзників і партнерів, засуджуючи фальшиві «вибори» 11 листопада на контрольованому Росією сході України. Нелегітимні вчорашні процеси були спробою Москви інституціоналізувати своїх ставленників на Донбасі - так звані «Донецьку та Луганську Народні Республіки». Ці об'єкти не мають місця у межах Мінських угод або в конституційному порядку України, їх слід ліквідувати разом із незаконними збройними формуваннями», - заявляють у Держдепі.

Раніше Литва закликала запровадити санкції проти організаторів «виборів» на окупованому Донбасі.

Як відомо, під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у середу у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових «виборів» на окупованій частині Донбасу

Раніше спостерігачі ОБСЄ бачили біля «виборчих дільниць» у «Л/ДНР» людей з автоматами.

В СБУ підрахували, якби наведені окупантами «ЛНР» і «ДНР» дані щодо «виборів» були правдивими, то кожний учасник мав би на голосування лише 18 секунд.

В ООН назвали «вибори» на Донбасі порушенням Конституції України і Мінських угод.

Раніше президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах. Він також подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: