Литва закликала запровадити санкції проти організаторів «виборів» на окупованому Донбасі

Литва закликала запровадити санкції проти організаторів «виборів» на окупованому Донбасі
Лінас Лінкявічус закликав запровадити санкції проти організаторів «виборів» на окупованому Донбасі

МЗС Литви заявило, що російська армія продовжує своє вторгнення на територію України

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив про необхідність запровадження санкцій проти організаторів псевдовиборів у так званих «ДНР» та «ЛНР».

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

«У той час, коли світ згадує жертв Першої світової війни, Кремль продовжує дестабілізувати Східну Україну: незаконні «вибори» в так званих «ДНР» та «ЛНР» на території України — ще одне порушення Мінських угод та міжнародного права. Мають буди запроваджені санкції проти організаторів цього фарсу», — написав він.

У заяві МЗС Литви наголошується, що російська армія продовжує своє вторгнення на територію України. Також відомство звинуватило РФ у ескалації ситуації в Азовському морі.

«Литва підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Ми ще раз підкреслюємо, що Конституція України та українські закони є єдиною правовою основою для муніципальних виборів на сході України», — йдеться в заяві.

Раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав жителів окупованих територій Луганської та Донецької областей ігнорувати так звані вибори, що заплановані на 11 листопада.

Служба безпеки України встановила, що так звані вибори, організовані окупаційною адміністрацією Росії на Донбасі, будуть забезпечувати близько 6,5 тис. членів «дільничних виборчих комісій».

Як повідомлялося, раніше у США закликали жителів Донбасу бойкотувати «вибори» в ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко закликав мешканців «ДНР» та «ЛНР» не голосувати на так званих виборах, які пройдуть 11 листопада.

Читайте також статтю «Главкома»: Донбасу не залишили вибору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: